سوالات متداول

شاید سوال شما اینجا باشد !

در صورتیکه با مطالعه سوال و جوابها هنوز در ابهام هستید از طریق فرم زیر سوال خود را مطرح نموده تا در اسرع وقت جواب سوال را در پنل داشبورد خود توسط کارشناسان حقوقی ما دریافت نمایید.

من و وکیل

من و وکیل یک پلتفرم ارائه خدمات حقوقی است که متعلق به شرکت مبتکران شفای رایانه ای است .

بخشی از مبلغ پرداختی کاربران ، متعلق به من و وکیل بوده که درآمد این سامانه از این محل تأمین خواهد شد.

سوالات شما

دادخواست اعسار در مقابل بدهی است یعنی شما توانایی پرداخت دفعی مهریه یا دین یا محکوم به رو ندارید و فقط توانایی پرداخت اقساطی رو دارید. البته دادگاه شیوه پرداخت رو مشخص می کنه.

بستگی داره اگر مواقعه صورت گرفته باشه ، نه ولی اگه نامزد باشند و مواقعه صورت نگرفته باشند بله می توانند اسم را از شناسنامه حذف کنند.

معمولا نمی شود کاری کرد این قضیه بستگی به حسن نیت صادر کننده چک و اعتماد گیرنده چک دارد متاسفانه قانون نیز برای این کار مجازاتی در نظر نگرفته و به ذکر اینکه نباید امضا متفاوت باشد اکتفا کرده است.

اگر چکی صادر و سپس صادر کننده چک فوت کند و دارنده چک بعد از تاریخ فوت به بانک مراجعه نماید چنین چکی درصورت اعلام فوت صادر کننده قابل پرداخت نخواهد بود زیرا بافوت فرد حسابهای جاری او بسته و موجودی حسابهای جاری متعلق به ورثه میباشد در چنین فرضی دارنده برای وصول طلب خود باید به دادگاه مراجعه نماید.

سلام دوست عزیز، اشتباه و تخلف قضات در رسیدگی به پرونده های ارجاعی به ایشان دو مقوله مجزا هستند. اشتباه در نگارش رای چنانچه سهو قلم بوده قابل تصحیح است. اما بحث تخلف قاضی امری علیحده است که باید در دادگاه عالی انتظامی قضات و منحصرا با اعلام مقامات قانونی یا کیفر خواست دادستان انتظامی قضات رسیدگی و اتخاذ تصمیم شود.

وکیل – موکل – پشتیبان

موکل کاربر سایت من و وکیل است که جهت رفع مشکل یا درخواست حقوقی خود به سایت مراجعه نموده و به ثبت درخواست خدمات حقوقی می‌پردازد.

وکیل عبارتست از هر حقوقدانی که در سایت من و وکیل جهت حل مشکلات حقوقی موکل به فعالیت می‌پردازد.

عنوانی است که برای هم‌بنیان‌گذاران و کارکنان من و وکیل انتخاب شده است که با همدلی، خلاقیت و صداقت به حل مشکلات فنی و اداری مشغول می باشند.

اطلاعات کاربر

درخواست های کاربران پس از ثبت، ابتدا توسط کارشناسان پشتیبانی مورد بررسی قرار گرفته و سپس در دسترس وکلا سامانه قرار می‌گیرد. حقوق‌دانان و وکلای مزبور پس از مشاهده و بررسی درخواست و مشکل، به گفتگو با کاربر پرداخته و نهایتاً راه‌حل مدنظر خود را در قالب یک پیشنهاد به کاربر ارائه می‌کنند.

همچنین سایر کاربران هرگز از متن مشکلات و درخواست های حقوقی کاربر و نیز اسناد پیوست آن مطلع نخواهند شد.

خط منشی حریم خصوصی من و وکیل همواره جهت مطالعه و بررسی توسط دادگران و دادجویان در دسترس قرار دارد. به پاس حفظ حقوق شما عزیزان و قدردانی از اعتمادتان، همواره در تلاشیم تا با افزایش و ارتقاء روزآمد امنیت و ایمنی دادیاب، در راستای حراست از اطلاعات شما کوشا باشیم و محرمانگی اطلاعات شما را مطابق مفاد سند خط مشی حریم خصوصی (Privacy Policy)، تضمین نماییم.

شما می‌توانید سوالات شخصی خودتان را از طریق سایت من و وکیل ارسال کنید و منتظر دریافت پاسخ خودتان بمانید. کارشناسان و مشاورین ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ خواهند داد.

از  طریق ایمیل و چت آنلاین سایت میتوانید با پشتیبانی من و وکیل تماس بگیرید.

در صورت نارضایتی از مشاوره شما می توانید به پشتیبانی مشکل خود را گزارش دهید تا توسط كارشناسان مورد بررسی قرار گیرد و نتیجه خدمتتان اعلام گردد.

اگر شما وکیل و یا همکار هستید و یا وکیلی می شناسید كه تمایل به همکاری با من و وکیل دارند،از طریق صفحه درخواست همکاری می توانید فرم درخواست خود را ثبت كنید تا كارشناسان ما بالافاصله پیگیری كنند.

ثبت نام

برای این كار كافی است از منوی ثبت نام” در صفحه ی اصلی وبسایت اقدام نمایید و با وارد نمودن شماره همراه و كلمه ی عبور دلخواه خود عضو من و وکیل شوید.

برای وکلا و کارشناسان : تصویر پروانه وکالت معتبر، شماره همراه، شماره ثابت، پیشینه علمی و شغلی، نشانی پست الکترونیکی (ایمیل)

برای کاربران : شماره همراه و اطلاعات هویتی نظیر نام، نام خانوادگی و تلفن همراه

درصورت درخواست حذف حساب کاربری به منوی اطلاعات کاربر (پشتیبانی) مراجعه کنید.
اطلاعات مورد نیاز ضروری با ستاره مشخص شده است.
بله. در صورت هرگونه توهین و یا طرح سوالات ناشایست، حساب كاربری شما مسدود خواهد شد و امکان استفاده از امکانات سامانه مقدور نمی باشد.

بله، این امکان وجود دارد.كاربران محترم مقیم خارج از كشور به این نکته توجه فرمایند كه ملاک رزرو خدمات آنلاین، ساعت به وقت ایران می باشد.

هزینه

کیف پول عبارتست از کیف پول اعتباری هر کدام از کاربران سایت که تراکنش های مالی آن‌ها با استفاده از آن انجام می‌شود. کیف پول پس از ورود به پنل کاربری، از طریق منوی سمت راست سایت در دسترس است.

با عنایت به این که من و وکیل سامانه ارتباط مستقیم و برخط دادخواهان و دادفران می‌باشد، هر دادفری می‌تواند برای خدمات مشاوره نرخ مختص به خود را اعلام نماید اما گروه وکلای من و وکیل با قیمت‌های اعلام شده در سامانه، به ارائه خدمات خواهند پرداخت.

من و وکیل سامانه ای است است که در آن کاربران در اعلام قیمت‌ آزاد هستند و بدین منظور بر اساس نظام عرضه و تقاضای سالم و سوابق و پیشینه شغلی و علمی توسط کاربران برگزیده می‌شوند. پرونده‌های شما با قیمت‌های اعلامی توسط من و وکیل، توسط گروه وکلای من و وکیل نیز انجام خواهد شد.

در حال حاضر سامانه من و وکیل هیچ وجهی را از کاربران برای ثبت مشکلات یا درخواست‌های حقوقی خود دریافت نمی‌کند.

عضویت، ارسال پیشنهاد، ثبت نظرات، ساخت رزومه، پرسش و پاسخ متنی با مشاوران و وکلا و نیز اکثر خدمات دیگر سامانه‌ی حقوقی من و وکیل برای کاربران کاملا رایگان است.

وکلا و کارشناسان حقوقی من و وکیل طبق تخصص و تجربه و علمی که دارند با تمام وجدان نظر تخصصی و جواب لازمه را در قالب مشاوره به کاربر خواهند داد و هیچ تضمینی جهت رفع مشکل از جانب تیم حقوقی وجود ندارد

وکلا می بایست حتما دقیقه قبل از شروع مشاوره حاضر باشند و در صورت عدم حضور آنها، سیستم مشاوره را پس از 10 دقیقه لغو و هزینه به کاربر بازگشت داده می شود.

درصورتی كه كاربر در زمان مشخص حضور نداشته باشد و یا آنلاین نباشد، مشاور پس از ۱۰ دقیقه می تواند پایان مشاوره خود را به دلیل عدم حضور كاربر اعلام كند و كل هزینه مشاوره را دریافت نماید.

بخشی از مشاوره به صورت تماس تلفنی انجام شده با تعرفه تماس تلفنی و بخش چت و ویس هم با تعرفه مشخص آن محاسبه می شود.

وارد قسمت پروفایل من شوید، گزینه افزایش اعتبار را انتخاب كرده و حساب خود را شارژ فرمایید.

درخواست تسویه حساب تنها به شماره حساب شخص صاحب حساب با تایید هویت، هر یک هفته یک بار انجام خواهد شد.

مشاوره

اگر برای اولین بار از وب سایت من و وکیل نوبت دریافت می کنید، ابتدا با استفاده از روش های جستجو وکیل مورد نظر خودتان را جستجو کنید و وارد پروفایل او شوید. بعد از مطالعه اطلاعات وکیل شما میتوانید زمان و تاریخ مناسب را از جدول زمان بندی وکیل انتخاب کرده و با وارد کردن شماره تلفن همراه خود و دریافت کد اعتبار سنجی هم ثبت نام کرده و هم مراحل نوبت دهی را ادامه دهید. در صورتی که قبلا نوبت دریافت کرده باشید نیازی به ثبت نام نیست و با وارد کردن شماره تلفن میتوانید روند نوبت گیری را ادامه دهید.
پس از ورود به من و وکیل، با مراجعه به قسمت مشاوره حقوقی در سایت میتوانید با انتخاب تخصص مد نظر خود مشاور یا وکیل را بر حسب ساعت مشاوره و آنلاین بودن در لحظه انتخاب كرده و پس از طی كردن روند ثبت نام، نوبت خود را برای وکیل مد نظر ثبت كنید.
مشاوره رایگان من و وکیل از طریق چت خصوصی با وکلا و طرح سؤالات عمومی و خصوصی مقدور خواهد بود.

بله شما میتوانید از میان وکلایی که امکان مشاوره حضوری را در من و وکیل فعال کرده اند وکیل مناسب را انتخاب و نوبت بگیرید.

نیازی به تماس توسط شما نیست. پس از ثبت كردن اطلاعات و ثبت نوبت پیامکی حاوی اطلاعات نوبت و كد پیگیری برای شما ارسال خواهد شد و راس ساعت اعلام شده سیستم با شما به صورت اتوماتیک تماس خواهد گرفت.
مشاوره تلفنی سریع ترین راهکار برای حل مشکلات حقوقی است برای دریافت مشاوره تلفنی وارد سایت من و وکیل شوید و با انتخاب ایکون مربوطه وتکمیل فرایند پرداخت و ورود، اعم از شماره موبایل، ثبت رمز ارسالی ونوشتن نام نام خانوادگی درخواست شما ثبت خواهد شد منتظربمانید وکیل بلافاصله با شما تماس خواهد کرفت.
مشاوره متنی باصرفه ترین نوع مشاوره است برای مشاوره متنی بعداز ورود به سایتمن و وکیل و انتخاب ایکون مربوطه سوال خود را باجزییات توضیح داده ودر صورت نیاز مدارک مربوطه را پیوست ، وآن را ارسال کنید. جهت فعال سازی درگاه پرداخت شماره موبایل ،رمز ارسالی و نام نام خانوادگی خود را بنویسید وبا تکمیل فرایند پرداخت، شما به صفحه چت با وکیل منتقل خواهید شد ومیتوانید مشاوره متنی یاصوتی خود را ادامه دهید.
بله. امکان اصلاح روز و ساعت وجود دارد. با پشتیبان من و وکیل ارتباط برقرار کنید.

بله دریافت خدمات هم به صورت الکترونیکی و در بستر اینترنت و هم از طریق تماس تلفنی با شماره 3301-031 و همچنین از طریق پشتیبانان آنلاین من و کیل می باشد.

بله؛ می توانید در هر زمان از شبانه روز و از راه دور یا نزدیک با ورود به سایت من و وکیل برای هر یک از اعضای خانواده یا دوستان خود  خدمات رزرو کنید.

پس از دریافت نوبت و پرداخت هزینه مشاوره، كد پیگیری از طریق پیامک برای شما ارسال خواهد شد و پس از دریافت این پیامک شما میتوانید از ثبت شدن نوبت خود اطمینان حاصل كنید.

ارتباط کاربر و وکیل از طریق سیستم برقرار می شود. در واقع سیستم من و کیل رابط بین وکیل و کاربر خواهد بود.

اگر به هر دلیلی مشاوره شما با وکیل ناتمام باقی بماند و شما نیاز به ارتباط مجدد با وکیل داشته باشید، می توانید پس از اتمام تماس و انتخاب گزینه عدم اتمام مشاوره، مجددا با وکیل صحبت كرده و مشاوره خود را به اتمام برسانید.
بله در مشاوره های خود در قسمت بارگذاری مدارک میتوانید مدارک را برای مشاور و وکیل خود ارسال کنید.

همچنین شما میتوانید در بخش نگارش حقوقی در قسمت مطالعه پرونده مدارک خود را بارگذاری کنید تا متخصصان حقوقی آن را بررسی و درباره ی آن اعلام نظر کارشناسی کنند.

مشاوره‌ های من و وکیل ۱۵، ۳۰ و ۴۵ دقیقه‌ ای هستند که شما با توجه به نیاز خود توانایی انتخاب مدت زمان مورد نظر را دارید.

توجه داشته باشید که در 20 درصد پایانی مشاوره امکان تمدید مکالمه از 5 تا ده دقیقه وجود دارد.

در قسمت (مشاورین آنلاین) امکان لغو از طرف کاربر وجود ندارد.

لغو مشاوره از طرف کاربر تا 48 ساعت قبل از وقت حضوری یا آنلاین کاربر میتواند وقت رزرو شده را لغو و تمام هزینه خود را پس بگیرد و پس از 48 ساعت 50 درصد مبلغ به کاربر عودت خواهد شد.

درصورتی که وکیل به هر دلیلی مشاوره را لغو کند، هزینه مشاوره عودت و و بلافاصله مشاور جایگزین به کاربر اختصاص داده خواهد شد.
در هر زمان و شرایطی اگر نوبت توسط من و وکیل لغو شود ، پول به حساب كاربر بازگردانده خواهد شد.

توجه داشته باشید برای فهم هرچه بیشتر و بهره وری مناسب در زمان مشاوره مدارک، عکس ها و هر آنچه نیاز است که وکیل یا مشاور شما بداند را در قسمت بارگذاری مدارک (درخواست مشاوره) بارگذاری نمایید و اطلاعات خوانده و خواهان را به طور کامل وارد کنید. ( تمام این اطلاعات نزد من و وکیل تحت عنوان حریم خصوصی شما محافظت خواهد شد)

اگر از میان مشاورانی که در همان لحظه آماده خدمت هستند انتخاب کنید بلافاصله پس از تکمیل اطلاعات به آنها متصل خواهید شد در غیر این صورت در بازه زمانی ای که مقرر شده میتوانید از مشاوره حقوقی بهره مند شوید.

اگر به هر دلیلی وکیل آنلاین نشود ، بیمار گزینه اعلام عدم حضور وکیل را بزند و سپس پس از تایید سیستم اتوماتیک افزایش حساب کاربری انجام خواهد شد تا بتواند از حساب کاربری خود از وکیل دیگر نوبت بگیرد.

در زمینه ارائه خدمات مشاوره حقوقی به کسب و کارهای اینترنتی با توجه به تخصصی بودن این حوزه از رشته حقوق، ما برترین و شناخته‌شده‌ترین حقوقدانان و وکلای این حوزه را به شما معرفی خواهیم کرد. در این مورد اطمینان داشته باشید که با اسامی بزرگ و نام آشنای این حوزه کار خواهید کرد.

سوالات متداول مشاوران

برای این كار كافی است از منوی “ثبت نام” در صفحه ی اصلی وبسایت اقدام نمایید و با وارد نمودن شماره همراه و كلمه ی عبور دلخواه خود عضو من و وکیل شوید.

خیر عضویت در این پلتفرم به عنوان وکیل و مشاور حقوقی کاملا رایگان می باشد.

خیر. من و وکیل همواره به حریم خصوصی طرفین احترام گذاشته و اخذ شماره موبایل صرفا جهت تکمیل سیستم حساب کاربری می باشد.

مشاور می تواند به صلاح دید خود، وقت قبلی را در هر زمان لغو کند ولی این عمل باعث امتیاز منفی در پلتفرم من و وکیل خواهد شد.

متفرقه

برای این كار كافی است از منوی “ثبت نام” در صفحه ی اصلی وبسایت اقدام نمایید و با وارد نمودن شماره همراه و كلمه ی عبور دلخواه خود عضو من و وکیل شوید.
بلی. کلیه وکلا توسط کانون وکلا یا قوه قضائیه و کمیته فنی من و وکیل تایید صلاحیت می شوند و پس از انجام استعلام های لازمه، به این مجموعه اضافه می گردند.

وکالت قتل

وکیل قتل می تواند کلیه مراحل رسیدگی به جای موکل خود انجام دهد. همچنین، گرفتن حکم جلب متهم ، پرداخت دیه، جمع آوری مدارک و ادله و گرفتن رضایت نامه از دیگر مسئولیت های وکیل قتل می باشد.

بله. وکیل قتل می تواند علاوه بر وکالت قاتل وکالت اولیای دم را نیز عهده دار شود.

بله. در قتل عمدی این امکان برای شاکی و متهم تحت شرایطی فراهم می باشد.

وکالت دعاوی کارگر و کار فرما

براساس قانون کار کارگر فردی است که در مقابل دریافت حقوق به درخواست کارفرما کار می کند.

کارفرما فردی است که کارگر به درخواست و اعتبار او در مقابل دریافت حقوق کار می کند. مدیران و مسئولانی که عهده دار اداره کارگاه هستند نماینده کارفرما محسوب می شوند.

وکالت کیفری

وکیل کیفری فردی است که به صورت تخصصی در زمینه پرونده های کیفری فعالیت می کند.

بله براساس قانون آیین دادرسی کیفری تحت شرایطی این امکان برای شاکی و متهم فراهم شده است.

در تمامی دعاوی از جمله دعاوی کیفری که وکلا آنها را قبول می کنند، تعهد وکلا، تعهد به وسیله می باشد و هیچ تضمینی وجود ندارد.

اظهارنامه الکترونیکی

امروزه ثبت اظهارنامه الکترونیکی قضایی از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی فقط انجام می گیرد.

دریافت اظهارنامه الکترونیکی قضایی از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و در سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی شخص قرار می گیرد.

ارسال نامه الکترونیکی به قوه قضاییه از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و سامانه عدل ایران انجام می گیرد.

مقالات حقوقی : حقوق تجارت

برابر قانون تجارت چک باید به محض ارائه کارسازی شود و پرداخت وجه نباید وعده داشته باشد اما درعمل شاهد آن هستیم که مردم در جامعه از چک به عنوان وسیله کسب اعتبار استفاده می کنند و معمولاً چک ها وعده دار هستند. پس از آنکه دارنده چک به بانک مراجعه کرد و به علت کسر موجودی یا فقدان موجودی از بانک گواهی عدم پراخت دریافت کرد می تواند با تقدیم دادخواست مطالبه علیه صادر کننده چک و نیز کسانی که چک را پشت نویسی کردند اقامه دعوی کنند.

به گزارش معاونت فرهنگی قوه قضاییه، در دعاوی حقوقی صادر کننده و ظهرنویس ها (کسانیکه چک را پشت نویسی کرده اند) دارای مسؤولیت تضامنی اند یعنی هر یک از آن در قبال کل مبلغ چک مسؤولیت دارند و دارنده چک مختار است به همه آنان یا یکی از آنان مراجعه کند.
لازم بذکر است در صورتیکه در حساب کسر موجودی باشد، دارنده چک با ارائه اصل آن به بانک و تصریح باینکه چه میزان دریافت داشته است می تواند میزان موجودی را دریافت کند و نسبت به مازاد، از بانک گواهی بگیرد که همین گواهی جانشین چک خواهد شد.
از طرف دیگر، چک ممکن است در وجه حامل یا شخص معین یا به حواله کرد باشد و ممکن است به صرف امضای پشت آن به دیگری منتقل شود. بنابراین هنگامی که صادر کننده چک با خط کشیدن روی کلمه «حواله کرد» قلم می زند حق پشت نویسی را از کسی که چک در وجه او صادر شده سلب می نماید دریافت کننده چک هم با قبول چک با این وضعیت حق انتقال چک را به دیگری از خودش سلب کرده، لذا در صورت انتقال به دیگری بانک می تواند از پرداخت وجه آن به شخص ثالث خودداری کند.
پس از اخذ گواهی عدم پرداخت از بانک، دارنده چک با تنظیم دادخواست به دادگاه حقوقی مراجعه می­ کند و پس از ثبت دادخواست زمان تشکیل جلسه دادرسی به وی ابلاغ می شود.
برای رسیدگی به این دعوی اصولاً دادگاه محل اقامت خوانده دعوی صلاحیت دارد. اگر چک در همان مکانی که صادر شده است باید پرداخت شود دارنده چک باید ظرف ۱۵ روز از تاریخ صدور، وجه آن را مطالبه کند و اگر از یک نقطه به نقطه دیگر ایران صادر شده باشد باید ظرف ۴۵ روز از تاریخ صدور چک مطالبه شود و الا دارنده چک نمی تواند دیگر وجه آن را از ظهرنویس مطالبه نمايد. بلکه فقط صادر کننده چک مسؤولیت پرداخت وجه چک را خواهد داشت و دارنده چک نمی تواند از مزایای مسؤوليت تضامنی صادر کننده و ظهرنویس استفاده کند.

با هدف پیشگیری از صدور چک بلا محل و حسن استفاده از چک، و بر اساس ابلاغیه بانک مرکزی اطلاعات مربوط به هر برگه چک برگشتی تا ۷ سال در سامانه اطلاعاتی بانک مرکزی باقی خواهد ماند. در قانون قبل برای هر فقره چک برگشتی تنها ۶ ماه بود.
هم چنین در شرایط حاضر، دارنده می تواند از طریق دفاتر خدمات قضایی در تهران، و با مراجعه به دادگستری در شهرستان ها، با تقدیم دادخواست و رعایت تشریفاتی دعوای مطالبه مطرح نماید. از ویژگی های طرح دعوی حقوقی در مراجع دادگستری این است که به لحاظ این که چک در حکم اسناد لازم الاجراست، علاوه بر عدم نیاز به پرداخت خسارت احتمالی می توان تقاضای تأمین خواسته، یعنی توقیف اموال خوانده با هدف جلوگیری از نقل و انتقال آنها کرد، و به دنبال قطعیت حکم با حصول شرایطی، محکوم به زندان اعزام می شود.

مقالات حقوقی : حقوق ثبت

در خصوص خرید و فروش و معاملات مربوط به اموال غیرمنقول شامل املاک مسکونی و تجاری، آنچه که معمول است اینکه طرفین معامله به دلالت مشاورین املاک اعم از فضای مجازی و حقیقی به پای میز مذاکره کشیده می‎شوند. در این میان ممکن است نتیجه آن به برقراری ارتباطی محکم و لازم الاجراء منجر شود که در قالب بیع نامه ظهور خواهد یافت. لیکن چنانچه قول و قرارهایی جهت معامله ای در آینده شود به آن قولنامه می‎گویند.

به گزارش معاونت فرهنگی قوه قضاییه، خریدار در معاملات املاک باید به نکات ذیل توجه کند:
۱- خریدار باید در خصوص احراز هویت، اهلیت، ممنوع‌المعامله نبودن، سمت، مالکیت فروشنده بر ملک دقت لازم را داشته باشد. به‎علاوه در مورد ملک تحقیق کند که در رهن یا بازداشت نباشد، یا دولتی و ملی مثل متعلق به منابع طبیعی یا وقف و … نباشد. لذا ضرورت دارد حتی‌الامکان از اهل خبره در این مورد و نیز اصالت اسناد مشاوره بگیرد و ضمانت اجراهای مناسب برای اجرای تعهدات در قرارداد ذکر شود. هم چنین مواردی مانند آب، برق، گاز، تلفن، پارکینگ و انباری به طور روشن در سند توصیف شده باشد.

۲- کسی که بیع نامه را امضا می‌کند، چنانچه خودش مالک نباشد، باید وکیل، ولّی یا قیّم مالک باشد و دلایل سمت خود را ارائه دهد. همچنین بایستی این مسئله روشن شود که آیا وی در وکالت‌نامه خود حق فروش و گرفتن بهای معامله را دارد و اگر امضاکننده ولّی مالک است، مطمئن شود در زمان امضای قولنامه توسط ولّی، کودک، بالغ نشده است. به‎علاوه در جایی که امضاکننده قیّم مالک است، باید مشخص شود آیا قیّم به تنهایی حق فروش مال صغیر را دارد یا با دخالت مقام قضایی چنین حقی برای او در نظر گرفته شده است.
۳- گر مورد معامله از طریق ارث به فروشنده رسیده، باید گواهی انحصار وراثت را ببیند و فتوکپی برابر اصل آن را نیز از فروشنده بخواهد و ضمن اینکه باید دقت شود که ملک مورد معامله مشکل ثبتی یا مدعی دیگری ندارد، تصفیه حساب مالیات بر ارث را نیز دریافت کند.
۴- چنانچه فروشنده کهنسال یا مریض احوال باشد یا حرکات غیرعادی دارد، خریدار باید این احتمال را بدهد که او محجور است و برای اطمینان به اداره سرپرستی محجورین مراجعه کند و مطمئن شود که نام فروشنده در میان اسامی محجورین آن اداره نباشد.
۵- تا زمانی که ملک را تحویل نگرفته و یا با سند رسمی به وی منتقل نشده است، از پرداخت کل قیمت مورد معامله خودداری کند.
۶- تلاش شود تمام پرداختی‌ها به وسیله ای مانند فیش رسید بانکی و یا چک های تضمینی انجام شود تا در صورتیکه فروشنده منکر دریافت وجه شود، دلیلی بر پرداخت آنها داشته باشد.

مقالات حقوقی : حقوق مدنی

مادران چگونه می توانند از دادستان عمومی برای صغیر تقاضای نصب قیم کنند؟

برابر ماده ۱۲۱۹ قانون مدنی، مادر اطفال صغیر یا محجور از جمله کسانی هستند که در کنار سایر اشخاص مذکور در مواد ۵۵ و ۵۶ قانون امور حسبی مکلف هستند جهت اقدامات قانونی لازم از جمله نصب قیم، مراتب وجود محجور را به دادستان عمومی و انقلاب محل اعلام نمایند. از طرف دیگر، به موجب ماده ۶۱ قانون امور حسبی مادر محجور از جمله اشخاصی است که نسبت به سایر افراد حق اولویت در احراز سمت قیمومت را دارد. براین اساس تقاضای مادر طفل باید به گونه ای تنظیم شود که ضمن اشاره به اهتمام او در اجرای تکلیف قاونونی، متضمن درخواست اجرای حق اولویت مزبور نیز باشد.

نمونه فرم درخواست نصب قیم برای صغیر به تقاضای مادر وی از دادستان دادسرای عمومی

بسمه تعالی

دادستان / معاون محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ………. (دایره سرپرستی)

احتراماً اعلام می دارد آقای ………. فرزند …………. به شماره ملی ………………در تاریخ …………… در اقامتگاه دائمی خود در شهرستان ……..… فوت نموده اند. از متوفی فرزند پسر/ دختری به نام ………….… متولد ……….… به شماره ملی ……….…. مقیم …………………. باقی مانده که فاقد ولی قهری می باشد.
اینجانبه به عنوان همسر آن مرحوم و مادر صغیر صدرالذکر، در اجرای تکلیف قانونی خود مطابق باماده ۱۲۱۹ قانون مدنی ناظر به بند ۱ ماده ۱۲۱۸ قانون مدنی مراتب را جهت انجام اقدامات قانونی لازم برای نصب قیم با لحاظ حق اولویت مادر موضوع ماده ۶۱ قانون امور حسبی اعلام و تقاضای نصب قیم دارم.

محل اقامت صغیر: ……………………

اقامتگاه متقاضی: ……………………

نام و نام خانوادگی

امضاء

مدارک لازم برای تشکیل پرونده حجر و صدور قیم نامه

١– اصل و فتوکپی مصدق تمام صفحات شناسنامه متوفی، کارت ملی و گواهی فوت ایشان

۲- اصل و فتوکپی مصدق تمامی صفحات شناسنامه‌ صغیر

۳- اصل و فتوکپی مصدق تمامی صفحات شناسنامه مادر صغیر

۴- اصل و فتوکپی مصدق تمامی صفحات سند ازدواج رسمی والدین صغیر

۵- دو قطعه عکس مادر صغیر جهت الصاق روی قیم نامه (که پس از صدور حکم قیمومت مادر از سوی دادگاه استفاده خواهدشد)

سئوالات حقوقی خود را می توانید از طزریق همین سایت یا اپلیکیشن وکیل کارت مطرح نمایید
طلاق به معنای پایان قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر است و به دنبال آن، حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشت، از میان می‌رود. طلاق معمولاً وقتی اتفاق می‌افتد که استحکام رابطه زناشویی از بین می‌رود و میان زوجین ناسازگاری و تنش به وجود آمده است.

در بسیاری از مواقع، این مردان هستند که اقدام به طلاق می‌کنند که علت اصلی این موضوع، ایقاع بودن طلاق است. بر خلاف عقد که به عمل حقوقی دوطرفه گفته می‌شود، ایقاع بر اساس قانون مدنی، بک عمل حقوقی یک طرفه است که فقط با اراده یک نفر انجام می‌شود و برخلاف عقد یا قرارداد به توافق دو یا چند اراده نیاز ندارد. هرچند ممکن است با اراده دیگری از میان برود.
بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنى، اختیار طلاق دادن به شوهر داده شده است اما با این حال، از راه‌هایی كه براى متعادل کردن حقوق مرد و زن در مورد طلاق وجود دارد، نباید غافل شد؛ راه حلى كه كمتر مورد شناخت و آگاهى مردم جامعه بوده است.
شاید بتوان مهریه‌هاى سنگین رواج‌یافته در جامعه را (چه در میان قشر تحصیلكرده و چه عوام) صرف نظر از ریشه آن در آموزه‌هاى نادرست فرهنگى، عاملى در جهت تحت فشار قرار دادن (مرد) براى طلاق گرفتن زن (زوجه) ذكر كرد.
راه حل ممكن در تعدیل حقوق طرفین، قید شرط وكالت زوجه از جانب زوج براى مطلقه ساختن خود (در ضمن عقد ازدواج یا هر عقد لازم دیگرى مثل عقد بیع) است. شرطى كه طبق ماده ۱۱۱۹ قانون مدنى، خلاف مقتضاى عقد ازدواج نیست.

انواع وکالت برای مطلقه ساختن زن توسط خود
وكالت مشروط، مقید به تحقق شرطى در خارج است که ماده ۱۱۱۹ قانون مدنى موید همین امر است. به این معنا که با وقوع شروط مندرج در ماده ۱۱۱۹ قانون مدنى و قباله‌هاى نكاحیه (مانند اختیار كردن زن دیگر توسط شوهر، ترك انفاق و سوء رفتار و…) یا هر شرطى كه خلاف مقتضاى ذات عقد ازدواج نباشد، زن از جانب شوهر وكیل در مطلقه ساختن خویش خواهد بود. تشخیص تحقق این شروط مى‌تواند برعهده شخص زوجه یا دادگاه یا شخص ثالثى باشد. اما مبرهن است همان گونه كه اصیل (مرد) براى طلاق دادن باید به دادگاه مراجعه كرده و گواهى عدم امكان سازش را دریافت کند، وكیل هم باید این روال قانونى را طى كند. تشخیص دادگاه مبنى بر اثبات تحقق شرط، عاملى موثر وغیر قابل انكار است.
نوع دیگر وکالت، وكالت مطلق و بدون قید شرط است. در این نوع وكالت زوجه مى‌تواند بدون هیچ عذر یا تحقق شرطى در عالم خارج خود را مطلقه کند. اما عدم رعایت نكات ظریفى در این مورد موانعى را برای رسیدن زوجه به مقصود خویش در برخوردارى از اختیار مطلقه ساختن ایجاد خواهد آورد.

لزوم شرط وکالت در ضمن عقد ازدواج یا هر عقد لازم دیگر
در مورد این نکات باید گفت که وكالت مطروحه باید در ضمن عقد ازدواج كه عقدى لازم است یا هر عقد لازم دیگرى مثلاً عقد بیع، شرط شود تا زوج حق عزل زوجه را نداشته باشد. عقد لازم، تضمین‌كننده بلاعزل بودن این وكالت خواهد بود.
قید چنین وكالتى باید به صورت «شرط نتیجه» باشد. (بند دو ماده ۲۳۴ قانون مدنى) شرط نتیجه آن است كه تحقق امرى در خارج شرط شود.

شرط فعل و شرط نتیجه
هر گاه تحقق این امر نیاز به فراهم آمدن مقدماتى نداشته باشد به محض عقد قرارداد (عقد ازدواج) موضوع شرط نتیجه (عقد وكالت) هم محقق مى شود.
اما اگر به صورت شرط فعل آورده شود زوج (مرد) بعد انعقاد عقد اصلى (ازدواج) است كه مكلف مى‌شود عقد وكالتى با زوجه خود ببندد و چنانچه این عقد وكالت در ضمن عقد لازم دیگرى شرط نشده باشد (از آنجایى كه عقد وكالت ماهیتاً عقدى است جایز و نه لازم) شوهر بلافاصله بعد از انعقاد عقد وكالت، حق عزل همسرش را از وكالت خواهد داشت.
در حقیقت، شرط فعل آن است كه اقدام یا عدم اقدام به فعلى بر یكى از متعاملین یا بر شخص خارجى شرط شود.
به زبان ساده‌تر، تحقق شرط نتیجه (شرط وكالت) با قید چنین عبارتى ممكن است: «از جانب شوهر به زن براى مطلقه ساختن خویش وكالت داده شد.» و شرط فعل هم با قید چنین عبارتى «از جانب شوهر به زن براى مطلقه كردن خویش وكالت داده مى‌شود یا وكالت داده خواهد شد.» با اندكى دقت مى‌توان دریافت تفاوت ظاهر عبارات فوق‌الذكر (صرف نظر از آثار و نتایج حقوقى آن) در افعال این عبارت‌ها است.
اگر طلاق صورت گرفته باشد، رجوع مرد در مدت عده به همسرش از نوع رجعى است. (ماده ۱۱۴۸ قانون مدنى) در طلاق بائن براى شوهر حق رجوع وجود ندارد. (ماده ۱۱۴۴ قانون مدنى)

بذل بخشى از مهریه، یکی از راه‌های بائن ساختن طلاق
قانونگذار در ماده ۱۱۴۵ قانون مدنى، شرایطى را كه موجبات بائن شدن طلاق را فراهم مى‌كند، ذكر كرده بنابراین اگر این شرایط مهیا نبود، طلاق رجعى است.
در چنین حالتى، بعد از اینكه زن وكالتاً از جانب شوهر خود را مطلقه كرد اگر شوهر به او رجوع كند زن مى‌تواند مجدداً از وكالت داده شده از جانب شوهر، براى طلاق استفاده كند. چرا كه با رجوع، بازگشت به همان عقد ازدواج قبلى با همان شروط مندرج در آن را خواهیم داشت.
رجوع شوهر فقط تا دو بار امكان خواهد داشت و در طلاق سوم (اگر زن از وكالت داده شده تا سه مرحله براى طلاق استفاده كرده باشد) دیگر طلاق صورت‌گرفته رجعى نیست بلكه بائن و غیرقابل رجوع است.
راه دیگر براى بائن ساختن طلاق در همان مرحله نخست، بذل بخشى از مهریه یا دادن عوضى از سوى زن به شوهر است. (میزان بذل یا عوض مهم نیست.)
نكته مهم اینجا است كه شوهر بذل (یا عوض) زن را قبول كرده و بپذیرد. در غیر این صورت، رجعى بودن طلاق به قوت خود باقى است. (۱۱۴۶ قانون مدنى)
بدیهى است اگر زن بخواهد وكالت در طلاق را از طریق وكیل پیگیر باشد، باید براى این كار، وكالت در توكیل (مجوز وكالت دادن به دیگرى) را نیز از جانب شوهر داشته باشد. منظور از وكالت در توكیل نیز این است که زن از طریق وكیل به اجراى صیغه طلاق مبادرت كند
اگر ملکی در اداره ثبت اسناد و املاک به صورت رسمی ثبت نشده باشد، بطور قطع فاقد سند رسمی است. اگر در مورد مالکیت اینگونه املاک، اختلافی هم ایجاد شود و شخصی که آن را خریداری کرده و یا به نحو دیگری تملک نموده، بخواهد مالکیت خود را اثبات نماید، لازم است در دادگاه های حقوقی محل وقوع ملک، دعوایی را با خواسته اثبات مالکیت مطرح نماید.
در صورتی ازائه دلایل و مستندات کافی از سوی خواهان، مانند تصرف ملک، مبایعه نامه عادی و شهود ، دادگاه حقوقی در صورتی که مالکیت خواهان را بر اساس مدارک ارائه شده احراز کند، حکم به اثبات مالکیت او صادر خواهد نمود.
یکی از دو طرف دعوا خواهان است کسی که به نحوی ادعای مالکیت بر ملک موصوف را دارد و طرف دیگر دعوا، خوانده یا خواندگان است یعنی کسانی که ملک ثبت نشده و فاقد سند رسمی را به خواهان فروخته اند و بعبارتی افراد قبلی فروشنده که با هم مبادرت به خرید و فروش عادی ملک بدون سند رسمی نموده باشند، لازم است طرف دعوا قرار گیرند.
همانطور که در سطر های بالائی ذکر گردید این نوع دعوا، یعنی دعاوی مربوط به اموال غیر منقول در دادگاه محلی که ملک در حوزه آن واقع شده است، رسیدگی می شود. همچنین حکم اثبات مالکیت، اعلامی است یعنی نیازی به صدور اجرائیه نیست و پس از اینکه حکم قطعی شد، محکومٌ له به عنوان مالک رسمی ملک، می تواند از مزیت های رای استفاده نماید.
خواسته اثبات مالکیت نسبت به املاک ثبت شده، قابل استماع نیست. زیرا طرح دعوای اثبات مالکیت نسبت به ملکی که سند رسمی دارد برخلاف قانون است و معمولاً دادگاه ها در این خصوص قرار عدم استماع دعوا صادر می نمایند.
برای اثبات مالکیت نیز نیازی به وجود مبایعه نامه و قرارداد نیست؛ بلکه مالکیت ممکن است به شکل های مختلف منتقل شده باشد؛ به عنوان مثال از طریق ارث منتقل شده باشد.در مورد ملکی که ثبت رسمی نشده و در تصرف شخص دیگری است، مدعی دعوای اثبات مالکیت می تواند دعوای اثبات مالکیت و خلع ید را به صورت همزمان مطرح نماید .

مقالات حقوقی : حقوق کیفری

ارث جزو اموالي است كه با همه تلخي‌اي كه به د‌‌‌‌‌‌‌ليل شرايط د‌‌‌‌‌‌‌ريافت آن وجود‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌ اما بسياري از اوقات به يك د‌‌‌‌‌‌‌غد‌‌‌‌‌‌‌غه فكري براي وراث تبد‌‌‌‌‌‌‌يل مي‌شود‌‌‌‌‌‌‌. يكي از مهم‌ترين موارد‌‌‌‌‌‌‌ تعيين وراث طبق قانون و شرع است.براي مثال سهم ارث افراد‌‌‌‌‌‌‌ مفقود‌‌‌‌‌‌‌ الاثر يا جنين و زن بارد‌‌‌‌‌‌‌ار از متوفي و… باعث پيچيد‌‌‌‌‌‌‌ه شد‌‌‌‌‌‌‌ن اين ماجرا شد‌‌‌‌‌‌‌ه است.
ارث غایب مفقود‌‌‌‌‌‌‌ الاثر
د‌‌‌‌‌‌‌ر قانون مد‌‌‌‌‌‌‌نی د‌‌‌‌‌‌‌ر این خصوص آمد‌‌‌‌‌‌‌ه است:

۱- ارث به موت حقیقی یا به موت فرضی مورث تحقق پید‌‌‌‌‌‌‌ا مي‌کند‌‌‌‌‌‌‌

۲ – د‌‌‌‌‌‌‌ر مورد‌‌‌‌‌‌‌ افراد‌‌‌‌‌‌‌ی که غایب مفقود‌‌‌‌‌‌‌ الاثر هستند‌‌‌‌‌‌‌ ما ترک آنها بعد‌‌‌‌‌‌‌ از اثبات فوت آنها میان وراث تقسیم مي‌شود‌‌‌‌‌‌‌ . همچنين د‌‌‌‌‌‌‌ر قوانين آمد‌‌‌‌‌‌‌ه است كه : اموال غایب مفقود‌‌‌‌‌‌‌ الاثر تقسیم نمي‌شود‌‌‌‌‌‌‌ مگربعد‌‌‌‌‌‌‌ از ثبوت فوت او یا انقضای مد‌‌‌‌‌‌‌تی که عاد‌‌‌‌‌‌‌تاٌ چنین شخصی نمي‌ماند‌‌‌‌‌‌‌ و د‌‌‌‌‌‌‌ر مورد‌‌‌‌ تاریخ غایب مفقود‌‌‌‌‌‌‌ الاثر د‌‌‌‌‌‌‌ر ماد‌‌‌‌‌‌‌ه ۱۰۱۱ د‌‌‌‌‌‌‌ر این قانون چنین آمد‌‌‌‌‌‌‌ه :غایب مفقود‌‌‌‌‌‌‌ الاثر کسی است که از غیبت او مد‌‌‌‌‌‌‌ت بالنسبه مد‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌ی گذشته و از او هیچ خبری نباشد‌‌‌‌ و د‌‌‌‌‌‌‌ر مورد‌‌‌‌‌‌‌ اینکه شخصی مد‌‌‌‌‌‌‌ت‌های مد‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌ی غایب باشد‌‌‌‌‌‌‌ قانون مد‌‌‌‌‌‌‌نی نیز د‌‌‌‌‌‌‌ر این خصوص تعیین تکلیف كرد‌‌‌‌ه است، چنانچه مطابق ماد‌‌‌‌‌‌‌ه ۱۰۲۰ این قانون د‌‌‌‌‌‌‌ر بند‌‌‌‌‌‌‌ ۱ وقتی ۱۰سال تمام از تاریخ آخرین خبری که از حیات غایب رسید‌‌‌‌‌‌‌ه است، گذشته باشد‌‌‌‌ بند‌‌‌‌‌‌‌ ۲ اشعار د‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌: وقتی یک نفر به عنوانی از عناوین جزو قشون مسلح بود‌‌‌‌‌‌‌ه و د‌‌‌‌‌‌‌ر زمان جنگ مفقود‌‌‌‌‌‌‌ و سه سال تمام ازتاریخ انعقاد‌‌‌‌‌‌‌ صلح بگذرد‌‌‌‌‌‌‌ بد‌‌‌‌‌‌‌ون اینکه خبری از او برسد‌‌‌‌‌‌‌؛ هر گاه جنگ منتهی به انعقاد‌‌‌‌‌‌‌ صلح نشد‌‌‌‌‌‌‌ه باشد‌‌‌‌‌‌‌ مد‌‌‌‌‌‌‌ت مزبور پنج‌سال از تاریخ ختم محسوب مي‌شود‌‌‌‌‌‌‌ .
د‌‌‌‌‌‌‌ر بند‌‌‌‌‌‌‌ ۳ نيز آمد‌‌‌‌‌‌‌ه است: د‌‌‌‌‌‌‌ر مورد‌‌‌‌‌‌‌ سفرهای د‌‌‌‌‌‌‌ریایی که شخص د‌‌‌‌‌‌‌ر حین سفر مفقود‌‌‌‌‌‌‌ شد‌‌‌‌‌‌‌ه باشد‌‌‌‌‌‌‌ قانون مد‌‌‌‌‌‌‌نی مشعر است: وقتی یک نفر حین سفر بحری د‌‌‌‌‌‌‌ر کشتی بود‌‌‌‌‌‌‌ه که آن کشتی د‌‌‌‌‌‌‌ر آن سفر تلف شد‌‌‌‌‌‌‌ه است و سه سال از تاریخ تلف شد‌‌‌‌‌‌‌ن کشتی گذشته باشد‌‌‌‌‌‌‌ بد‌‌‌‌‌‌‌ون آنکه از مسافر خبری برسد‌‌‌‌‌‌‌ ود‌‌‌‌‌‌‌ر ماد‌‌‌‌‌‌‌ه ۱۰۲۱ قانون مد‌‌‌‌‌‌‌نی د‌‌‌‌‌‌‌ر مورد‌‌‌‌‌‌‌ سفر‌های د‌‌‌‌‌‌‌ریایی و چگونگی احتساب زمان مبد‌‌‌‌‌‌‌اء چنین بیان نمود‌‌‌‌‌‌‌ه است : اگر با انقضای مد‌‌‌‌‌‌‌ت‌هايی ( یعنی سه سال تمام از تاریخ تلف شد‌‌‌‌‌‌‌ن کشتی گذشته باشد‌‌‌‌‌‌‌ ) که مبد‌‌‌‌‌‌‌اء آن روز حرکت کشتی محسوب مي‌شود‌‌‌‌‌‌‌، کشتی به مقصد‌‌‌‌‌‌‌ نرسید‌‌‌‌‌‌‌ه باشد‌‌‌‌‌‌‌ و د‌‌‌‌‌‌‌ر صورت حرکت بد‌‌‌‌‌‌‌ون مقصد‌‌‌‌‌‌‌ به بند‌‌‌‌‌‌‌ری که از آن جا حرکت کرد‌‌‌‌‌‌‌ه برنگشته و از وجود‌‌‌‌‌‌‌ آن به هیچ وجه خبری نباشد‌‌‌‌‌‌‌ کشتی تلف شد‌‌‌‌‌‌‌ه محسوب مي‌شود‌‌‌‌‌‌‌.
زمان مفقود‌‌‌‌‌‌‌ الاثر بود‌‌‌‌‌‌‌ن
و این مد‌‌‌‌‌‌‌ت‌ها د‌‌‌‌‌‌‌ر بند‌‌‌‌‌‌‌ الف ماد‌‌‌‌‌‌‌ه ۱۰۲۱ قانون مد‌‌‌‌‌‌‌نی عنوان شد‌‌‌‌‌‌‌ه:
الف- برای مسافرت د‌‌‌‌‌‌‌ر د‌‌‌‌‌‌‌ریای خزر و د‌‌‌‌‌‌‌اخل خلیج فارس ۱سال
ب- برای مسافرت د‌‌‌‌‌‌‌ر د‌‌‌‌‌‌‌ریای عمان، اقیانوس هند‌‌‌‌‌‌‌، د‌‌‌‌‌‌‌ریای سرخ و د‌‌‌‌ریای مد‌‌‌‌‌‌‌یترانه و د‌‌‌‌‌‌‌ریای سیاه و د‌‌‌‌‌‌‌ریای آزوف ۲ سال
ج-برای مسافرت د‌‌‌‌‌‌‌ر سایر آنها ۳ سال
قانون مد‌‌‌‌‌‌‌نی برای سایر موارد‌‌‌‌‌‌‌ مفقود‌‌‌‌‌‌‌ی و مسافر د‌‌‌‌‌‌‌ر حین سفر هوایی نیز تعیین تکلیف كرد‌‌‌‌‌‌‌ه است.وقتی مي‌توان حکم موت فرضی فرد‌‌‌‌‌‌‌ي را صاد‌‌‌‌‌‌‌ر كرد‌‌‌‌‌‌‌ که ۵ سال از تاریخ د‌‌‌‌‌‌‌چار شد‌‌‌‌‌‌‌ن به خاطر مرگ بگذرد‌‌‌‌‌‌‌ بد‌‌‌‌‌‌‌ون اینکه خبری از زند‌‌‌‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌‌‌‌ن او رسید‌‌‌‌‌‌‌ه باشد‌‌‌‌‌‌‌.
د‌‌‌‌‌‌‌ر مورد‌‌‌‌‌‌‌ حکم موت فرضی:معمولاً اشخاصی که مد‌‌‌‌‌‌‌عی هستند‌‌‌‌‌‌‌ که فرد‌‌‌‌‌‌‌ی مفقود‌‌‌‌‌‌‌الاثر است و برای د‌‌‌‌‌‌‌ارایی وی بایستی تعیین تکلیف نمایند‌‌‌‌‌‌‌ بایستی از طریق محاکم حقوقی اقامه د‌‌‌‌‌‌‌عوایی نمایند‌‌‌‌‌‌‌ و از محکمه د‌‌‌‌‌‌‌رخواست صد‌‌‌‌‌‌‌ور حکم موت فرض كنند‌‌‌‌‌‌‌.
همچنين ماد‌‌‌‌‌‌‌ه ۱۰۲۳ قانون مد‌‌‌‌‌‌‌نی تأیید‌‌‌‌‌‌‌ کرد‌‌‌‌‌‌‌ه د‌‌‌‌‌‌‌ر مورد‌‌‌‌‌‌‌ مواد‌‌‌‌‌‌‌ ۱۰۲۰و۱۰۲۱و۱۰۲۲ د‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌گاه وقتی مي‌تواند‌‌‌‌‌‌‌ حکم موت فرضی غایب را صاد‌‌‌‌‌‌‌ر كند‌‌‌‌‌‌‌ که د‌‌‌‌‌‌‌ر یکی از روزنامه‌ها یا مجله‌های محلی و یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار تهران، اعلانی د‌‌‌‌‌‌‌ر سه د‌‌‌‌‌‌‌فعه متوالی که هر کد‌‌‌‌‌‌‌ام از این اطلاعیه‌ها به فاصله یک ما‌‌‌ه منتشر کرد‌‌‌‌‌‌‌ه و اشخاصی را که ممکن است از غایب خبری د‌‌‌‌‌‌‌اشته باشند‌‌‌‌‌‌‌، د‌‌‌‌‌‌‌عوت كنند‌‌‌‌‌‌‌ که اگر خبر د‌‌‌‌‌‌‌ارند‌‌‌‌‌‌‌ به اطلاع د‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌گاه برسانند‌‌‌‌‌‌‌ و هرگاه به مد‌‌‌‌‌‌‌ت یک‌سال از تاریخ اولین آگهی اعلان بگذرد‌‌‌‌‌‌‌ و زند‌‌‌‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌‌‌‌ن فرد‌‌‌‌‌‌‌ غایب ثابت نشود‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌ر این صورت د‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌گاه حکم مد‌‌‌‌‌‌‌ت فرضی او را صاد‌‌‌‌‌‌‌ر مي‌کند‌‌‌‌‌‌‌.
اگر وراث د‌‌‌‌‌‌‌ر يك حاد‌‌‌‌‌‌‌ثه فوت شوند‌‌‌‌‌‌‌
اگر د‌‌‌‌‌‌‌ر شرایطی افراد‌‌‌‌‌‌‌ی د‌‌‌‌‌‌‌ر یک حاد‌‌‌‌‌‌‌ثه با هم فوت كنند‌‌‌‌‌‌‌ فرض بر آن است که همه آنها د‌‌‌‌‌‌‌‌ر یک آن واحد‌‌‌‌‌‌‌ مرد‌‌‌‌‌‌‌ه اند‌‌‌‌‌‌‌.(ماد‌‌‌‌‌‌‌ه ۱۰۲۴قانون مد‌‌‌‌‌‌‌نی) و د‌‌‌‌‌‌‌ر این خصوص د‌‌‌‌‌‌‌ر مورد‌‌‌‌‌‌‌ وضعیت ارثیه آنها و چگونگی تقسیم بین وراث، قانون مد‌‌‌‌‌‌‌نی د‌‌‌‌‌‌‌ر ماد‌‌‌‌‌‌‌ه ۸۷۳ می‌گوید‌‌‌‌‌‌‌: اگر تاریخ مرگ اشخاصی که از یکد‌‌‌‌‌‌‌یگر ارث مي‌برند‌‌‌‌‌‌‌ مثلاً «پد‌‌‌‌‌‌‌رو پسر مرد‌‌‌‌‌‌‌ه باشند‌‌‌‌‌‌‌» مجهول باشد‌‌‌‌ و تقد‌‌‌‌‌‌‌م وتأخر هیچ یک از آنها معلوم نباشد‌‌‌‌‌‌‌ (یعنی مشخص نشد‌‌‌‌‌‌‌ که چه کسی زود‌‌‌‌‌‌‌تر نفس آخر را کشید‌‌‌‌‌‌‌ه) اشخاص مزبور از یکد‌‌‌‌‌‌‌یگر ارث نمي‌برند‌‌‌‌‌‌‌ مگر اینکه مرگ آنها سبب غرق شد‌‌‌‌‌‌‌ن د‌‌‌‌‌‌‌ر د‌‌‌‌‌‌‌ریا و آوار باشد‌‌‌‌‌‌‌ (غرق یا هد‌‌‌‌‌‌‌م) که د‌‌‌‌‌‌‌ر این صورت از یکد‌‌‌‌‌‌‌یگر ارث مي‌برند‌‌‌‌‌‌‌. د‌‌‌‌‌‌‌ر ماد‌‌‌‌‌‌‌ه ۸۷۴ قانون مد‌‌‌‌‌‌‌نی صورت د‌‌‌‌‌‌‌یگری از این‌گونه مرگ‌ها را چنین تعیین تکلیف کرد‌‌‌‌‌‌‌ه است؛ اگر اشخاص که از یکد‌‌‌‌‌‌‌یگر ارث مي‌برند‌‌‌‌‌‌‌ بمیرند‌‌‌‌‌‌‌ و تاریخ مرگ یکی از آنها معلوم و تاریخ مرگ د‌‌‌‌‌‌‌یگری (از جمعیت تقد‌‌‌‌‌‌‌م و تأخر) مجهول باشد‌‌‌‌‌‌‌ فقط آن که تاریخ نوشتن مجهول است از آن
د‌‌‌‌‌‌‌یگری مي‌برد‌‌‌‌‌‌‌.
ارث جنين سقط شد‌‌‌‌‌‌‌ه
قانون مد‌‌‌‌‌‌‌نی د‌‌‌‌‌‌‌ر ماد‌‌‌‌‌‌‌ه ۸۷۶ آورد‌‌‌‌‌‌‌ه است كه با شک د‌‌‌‌‌‌‌ر حیات جین حکم وراثت نمي‌شود‌‌‌‌‌‌‌. یعنی زنی که همسرش فوت کرد‌‌‌‌‌‌‌ه و علائمي‌از بارد‌‌‌‌‌‌‌ار شد‌‌‌‌‌‌‌ن د‌‌‌‌‌‌‌ر خود‌‌‌‌‌‌‌ حس کند‌‌‌‌‌‌‌ ولی بعد‌‌‌‌‌‌‌ به یقین نرسد‌‌‌‌‌‌‌ که نطفه‌ای منعقد‌‌‌‌‌‌‌ شد‌‌‌‌‌‌‌ه یا نه و بعد‌‌‌‌‌‌‌ آثاری از بارد‌‌‌‌‌‌‌اری نباشد‌‌‌‌‌‌‌ مي‌تواند‌‌‌‌‌‌‌ اد‌‌‌‌‌‌‌عا کند‌‌‌‌‌‌‌ که د‌‌‌‌‌‌‌ارای فرزند‌‌‌‌‌‌‌ی د‌‌‌‌‌‌‌ر زمان حیات همسر متوفایش بود‌‌‌‌‌‌‌ و سقط شد‌‌‌‌‌‌‌ و اد‌‌‌‌‌‌‌عای ارثیه برای وی كند‌‌‌‌‌‌‌ و د‌‌‌‌‌‌‌ر ماد‌‌‌‌‌‌‌ه ۸۷۵ تأیید‌‌‌‌‌‌‌ کرد‌‌‌‌‌‌‌ه است. شرط وراثت زند‌‌‌‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌‌‌‌ن د‌‌‌‌‌‌‌ر حین فوت مورث است. به طور كلي شرط وراثت د‌‌‌‌‌‌‌ر ماد‌‌‌‌‌‌‌ه ۸۷۵ قانون مد‌‌‌‌‌‌‌نی: شرط وراثت زند‌‌‌‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌‌‌‌ن د‌‌‌‌‌‌‌ر حین فوت مورث است و اگر محلی باشد‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌ر صورتی ارث مي‌برد‌‌‌‌‌‌‌ که نطفه اوحین الفوت منعقد‌‌‌‌‌‌‌ بود‌‌‌‌‌‌‌ه و زند‌‌‌‌‌‌‌ه هم متولد‌‌‌‌‌‌‌ شود‌‌‌‌‌‌‌.
مشارکت در قتل مفاهیم بسیار گسترده ای دارد. به هر گونه مداخله مادی یا معنوی، دو یا چند نفر در قتل، حتی ممکن است همکاری و صدمه زدن به مقتول به صورت مستقیم انجام نگیرد را مشارکت در قتل می نامند.

برای استناد جرم به عمل همگان نیاز به مداخله دو یا چند نفر در انجام عملیات اجرایی جرم است.

برای محکوم کردن دو یا چند نفر به شرکت در قتل، هم باید احراز شود که دو یا چند نفر مرتکب ضرب و جرح دیگری شده اند و هم باید احراز شود که عمل ایشان دلیل مرگ مقتول شده است. با توجه به متناسب بودن نوع کیفر با نوع جرم ، به نظر می آید که مطابق با نحوه شرکت در قتل ، باید مجازات های متفاوتی در نظر گرفته شود.

این سوال ذهن ها را به خود مشغول کرده است که آیا هر نوع مشارکت در قتل ، حکم قصاص دارد ؟
شرایط مشارکت در قتل در قانون مجازات اسلامی بر پایه های زیر است :

۱- علم و عمد : « برای ان که بتوان مرتکبین عمل مجرمانه را به عنوان شریک در جرم مجازات کرد ، لازم است که در حین ارتکاب جرم ، نه تنها از ماهیت رفتار غیر قانونی خود دارای آگاهی باشد، بلکه باید در ارتکاب عمل مجرمانه نیز سوء نیت داشته باشند

۲- انجام عملیات اجرایی : «عملیات اجرایی ، تشکیل دهندة هر جرم مشخص معین است و افرادی که در انجام این عملیات همکاری داشته باشند ، شریک جرم محسوب می شوند و قانونگذار ، مداخله در عملیات اجرایی را برای تحقق شرکت در جرم لازم و ضروری می داند.»

۳- مشارکت در یکی از جرایم : « شرکت در قتل زمانی محقق خواهد شد که شخصی با دیگری در یکی از جرایم قابل تعزیر قابل تعزیر و بازدارنده ، مشارکت و همکاری داشته باشند و در حال حاضر ، ظاهرا برای تشخیص می بایست به قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ رجوع کرد

در قانون مجازات اسلامی آمده است : « هر گاه دو یا چند مرد مسلمان مشترکا مرد مسلمانی را بکشند ولی دم می تواند با اذن ولی امر همه انها را قصاص کند و در صورتی که قاتل دو نفر باشند باید به هر کدام از آنها نصف دیه و اگر سه نفر باشند باید به هر کدام از آنها دو ثلث دیه و اگر چها رنفر باشند باید به هر کدام از آنها سه ربع دیه را بپردازد و به همین نسبت در افراد بیشتر می شود.

تبصره ۱ : ولی دم می تواند برخی از شرکای در قتل را با پرداخت دیه مذکور در این ماده قصاص نماید و از بقیه شرکاء نسبت به سهم دیه اخذ کند». برخی حقوقدانان به این تبصره خرده گرفته اند ، چرا که ولی دم دیه را پرداخت نمی کنند، بلکه شرکایی که قصاص نمی شوند ، وظیفه دارند تا سهم دیة خود را به شریکی بپردازند که قصاص می شود. در محشای قانون مجازات اسلامی پس از این ماده امده است :« استیذان از ولی امر در زمانی می باشد که اولیا دم بخواهد شخصا جانی را قصاص کنند. اما اگر مراجع اجرایی احکام دادگستری به درخواست اولیاء دم بخواهند حکم قصاص را اجراء کنند ، این اذن به طور عام به آنها داده شده است. قانون مجازات اسلامی شرایط شکل گیری شرکت در قتل را این گونه بیان می دارد: « شرکت در قتل زمانی تحقق می یاید که کسی در اثر ضرب و جرح عده ای کشته شود و مرگ او مستند به عمل همة آنها باشد خواه عمل هر یک به تنهایی برای قتل کافی باشد ، خواه اثر کار آنها مساوی باشد ف خواه متفاوت» برخی چنین معتقدند :« منظور از استناد قتل به عمل شریک ان است که در میان ان دو رابطه مستقیم و علیت وجود داشته باشد.
مواد ۲۱۵ و ۲۱۴ قانون مجازات اسلامی در مورد مشارکت در قتل و ماده ۱۲۵ قانون مجازات اسلامی در مورد شرکت در جرائم تعزیری و بازدارنده مقرر شده است. مطابق ماده ۱۲۵« هرکس عالما و عامدا با شخص یا اشخاص دیگر در یکی از جرائم قابل تعزیر و یا مجازات های بازدارنده مشارکت نماید و جرم مستند به عمل همه آنها باشد… شریک در جرم محسو ب و مجازات او مجازات فاعل مستقل ان جرم خواهد بود…» و مطابق ماده ۲۱۵:« شرکت در قتل زمانی تحقق پیدا می کند که کسی در اثر ضرب و جرح عده ای کشته شود و مرگ او مستند به عمل همه آنها باشد…» این معنا در ماده ۲۱۴ هم امده است
امروزه با افزایش تعداد فروشگاه های اینترنتی در فضای مجازی تلگرام، اینستاگرام و وب سایت های فروشگاهی خرید از این فروشگاه ها مورد توجه بسیاری قرار گرفته است .

به دلیل مزایای حق انتخاب و مقایسه قیمت ها، صرفه جویی در زمان ، انرژی ، سهولت دسترسی ۲۴ ساعته ، روز به روز خریداران فروشگاه های اینترنتی گسترش می یابد . فلذا با افزایش خرید و فروش به تبع مشکلات و مسائلی همچون معیوب بودن یا عدم تحویل کالا در این خصوص به وجود می آید

برای پیگیری مشکلات به وجود آمده در این روش از خرید و فروش و حل آنها ، به سه طریق می توان برای شکایت از فروشگاه اینترنتی اقدام نمود که در ذیل به تفکیک توضیح داده خواهد شد . به همین دلیل در این مقاله به بررسی شکایت از طریق سامانه نماد اعتماد الکترونیکی و شکایت از طریق پلیس فتا و شکایت از طریق مرجع قضایی می پردازیم .

شکایت از طریق سامانه نماد اعتماد الکترونیکی

همانگونه که در قسمت قبل توضیح داده شد ، فروشگاه های اینترنتی با حجم بالایی از مبادلات روزمره ، نقش مهمی در نظام اقتصادی کشور ایفا می کنند ؛ لذا طبیعی است که روش هایی برای شکایت از موارد تخلف این نوع فروشگاه ها پیش بینی شود .

یکی از مهم ترین روش های شکایت از فروشگاه های کسب و کار مجازی ، از طریق سامانه ای است که به صورت تخصصی به این منظور ایجاد شده است . این سامانه تحت عنوان سامانه نماد اعتماد الکترونیکی شناخته شده است .

برای شکایت از طریق سامانه نماد اعتماد الکترونیکی ، فروشگاه اینترنتی باید دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشد که نماد اعتماد الکترونیکی ، توسط مرکز توسعه تجارت به سایت های دارای صلاحیت اعطا می گردد . هدف از ایجاد این سامانه ، ایجاد اعتماد و اطمینان در میان کاربران خدمات الکترونیکی می باشد .

اگر فروشگاهی که از آن خرید نموده اید ، دارای نماد اعتماد الکترونیکی است ، کافیست شما به HTTPS://ENAMAD.IR مراجعه نمایید سپس روی آیکون ورود به سامانه ثبت شکایات کلیک نمایید . پس از ثبت شکایات خود می توانید ، مشکلات احتمالی مربوط به خرید اینترنتی را پیگیری کنید .
شکایت از طریق پلیس فتا

در قسمت قبل به توضیح روش شکایت از فروشگاه های اینترنتی از طریق سامانه نماد اعتماد الکترونیکی را بررسی نمودیم . با این حال ، روش مذکور تنها روش شکایت از فروشگاه های اینترنتی نیست . یکی دیگر از راه های شکایت از فروشگاه های اینترنتی ، شکایت از طریق پلیس فتا است .

پلیس فتا به صورت تخصصی و از طریق تجهیز منابع مختلفی همچون نیروی انسان
در تعریف جرم جعل می توان گفت که عبارت است از: ساختن یا تغییر آگاهانه نوشته یا سند، ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیررسمی، خراشیدن، تراشیدن، قلم بردن، الحاق، محو، اثبات، سیاه کردن یا دست بردن بدون اجازه صاحب آن به قصد جازدن آنها به عنوان اصل برای استفاده خود یا دیگری و به ضرر غیر.

به گزارش معاونت فرهنگی قوه قضاییه، ساختن نوشته یا سند عبارت است از نوشته ای که در مقام اقامه دعوی یا دفاع از آن قابلیت استناد دارد. البته باید توجه داشت برای اینکه نوشته ای سند محسوب شود نیازی نیست تا از آن نوشته در دادگاه استفاده گردد، بلکه باید آن نوشته قابلیت استناد داشته باشد. برای مثال شخصی به دیگری مبلغی وجه دستی می دهد و در مقابل از او رسید دریافت می کند. این نوشته اگر به امضای طرف باشد، قابلیت استناد دارد و سند محسوب می شود. هر چند بین این دو نفر اختلافی حاصل نشود و به مراجعه به دادگاه نیازی نباشد و این رسید صرفاً برای یادآوری اخذ شده باشد.
در موارد جعل اسناد، جاعل مبادرت به ساختن یک نوشته یا سند اعم از رسمی یا عادی می کند. مثلاً به ساختن یک شناسنامه، گواهی نامه، گذرنامه، دانشنامه، اجاره نامه، وصیت نامه، قولنامه، و مانند اینها دست می زند.
ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیررسمی
با توجه به روش های گوناگونی که افراد در بدست گرفتن قلم دارند، هر شخص در قسمت های خاصی از حروف و کلمات به قلم فشار می آورد و برعکس، در قسمت های دیگر با ملایمت قلم را بر روی کاغذ حرکت می دهد. استفاده از قلم نزد افراد، مختلف است. بنابراین هر چقدر هم که جاعل حرفه ای باشد، معمولاً در تیرگی و روشنی بخش های مختلف کلمات، بریدگی ها، انحراف ها، نقطه های آغاز و پایان کلمات و … و به طور کلی بین امضاء و نوشته فرد جاعل با امضا و نوشته واقعی تفاوت وجود دارد که این امر توسط کارشناس مسلط تشخیص داده می شود.
پیشرفت های علمی نیز باعث شده که امروزه با استفاده از علوم و تکنیک های پیچیده و به خدمت گرفتن رایانه، تشخیص و تمییز امضاء و نوشته مجعول (نوشته جعلی)؛ نوشته واقعی آسان شده است.
خراشیدن یا تراشیدن:
این عمل معمولاً با وسایلی مثل تیغ، چاقو و نظایر آنها صورت می گیرد. یعنی جاعل حروفی را با کمک این وسایل از روی نوشته یا سند محو می کند.
در عمل خراشیدن، جاعل بخشی از یک کلمه را محو می کند مثلاً با حذف حرف (ن) کلمه نبود را تبدیل به بود می کند ولی در عمل تراشیدن جاعل کل کلمه را محو می کند مثلاً نام یکی از خریداران را از سند بیع یا قولنامه محو می نماید.
قلم بردن:
در قلم بردن لازم نیست حرف یا کلمه ای به سند اضافه شود بلکه امکان دارد جاعل با استفاده از قلم قسمت هایی از سند یا نوشته را ناخوانا کند یا بر روی آن خط بکشد.
الحاق:
در این مورد چیزی به سند اضافه می شود مثلاً رقمی در قابل چک گذاشته شده یا با افزودن یک حرف به یک کلمه، آن را به کلمه دیگری تبدیل می کنند برای مثال با افزودن (ی) به کلمه (حسن) آن را به (حسین) تبدیل می نمایند.
محو یا اثبات یا سیاه کردن
مقصود از “محو کردن”، پاک کردن بخش هایی از یک نوشته با وسایلی مثل مداد پاک کن، لاک غلط گیر یا سایر مواد شیمیایی است.
منظور از اثبات، خارج کردن سند از بطلان است مثل اینکه مهر باطل شد را از روی قبض پرداخت وجه پاک کنند.
مقصود از سیاه کردن سند ناخوانا کردن آن با استفاده از جوهر یا موادی مانند آن است.
دست بردن در تاریخ سند
مقصود آن است که جاعل پس از تنظیم سند، تاریخ مندرج در آن را جلو یا عقب بیندازد. مثلاً تاریخ سفته را از ۱۳۹۷/۰۴/۰۱ به ۱۳۹۸/۰۴/۰۱ تبدیل کند.الصاق نوشته ای به نوشته دیگر
در اینجا جاعل بخش هایی از یک نوشته را به بخش هایی از نوشته دیگر پیوند داده و منضم می کند به نحوی که حالتی بوجود می آید که خواننده آن را نوشته ای واحد تصور می کند. برای مثال امضایی از یک نوشته را به متن یک پیش نویس که امضا نشده ضمیمه کرده و می چسباند.
به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن
در این حالت جاعل مهر فرد دیگری (مثل مهر یک شرکت، اداره یا یک فرد عادی) را بدون اجازه صاحب آن مورد استفاده قرار می دهد و آن را در ذیل یک نوشته یا سند به کار می برد.

مقالات حقوقی : حقوق خانواده

قسمتی به عنوان «شروط ضمن عقد» در عقدنامه‌های رسمی وجود دارد که در آن مسائل متعددی به عنوان شرط ضمن عقد (یا شرط خارج لازم) ذکر شده است. زوجه می‌تواند همه یا برخی از آن‌ها را به عنوان شرط ضمن عقد خود ذکر کند. در صورت پذیرش اجمالی آن‌ها از طرف مرد، سردفتر موظف است قبل از تعهد و امضای این شروط توسط مرد، تک تک آن‌ها را برای وی قرائت و تفهیم کند. آشنایی با این شروط و الزامات حقوقی آن به انتخاب آگاهانه طرفین کمک کرده و از ایجاد تعهد و انتظارات بیجا در زندگی زناشویی جلوگیری می‌کند.

*شروط ضمن تنظیم سند ازدواج در محضر اسناد رسمی در بند الف شرط انتقال تا نصف دارایی در نظر گرفته شده، که با هدف حمایت از زن مطلقه درج شده است. البته این بند یک نهاد قراردادی است که بر اساس توافق طرفین ایجاد می‌شود. چنانچه شوهر از قبول آن امتناع کند، حقی برای زن بوجود نمی‌آید. لیکن اگر مرد ذیل آنرا امضاء کند، می‌پذیرد که در صورتیکه زن خواهان طلاق نباشد و تقاضای طلاق نیز ناشی از تخلف زن از وظایف زناشویی نباشد، تا نصف دارایی موجود خود را که در دوره ازدواج بدست آورده، بلا عوض به زن انتقال دهد. اما در بند ب شرایط قانونی دوازده گانه ذیل گنجانده شده، که این امکان را به زن می‌دهد در مواردی بوکالت از جانب مرد خود را مطلقه کند.
شرایط دوازده‌گانه شامل چه مواردی می‌شود؟
شرایط وجود اجازه عدم تمکین زن از لحاظ قانونی
عدم تمکین زن از شوهر چیست؟
ند ب- ضمن (عقد نکاحر خارج لازم) زوج به زوجه وکالت بلا عزل با حق توکیل غیر داد که در موارد مشروحه زیر با رجوع به دادگاه و اخذ مجوز از دادگاه پس از انتخاب نوع طلاق خود را مطلقه کند و نیز به زوجه وکالت بلا عزل با حق توکیل غیر داد تا در صورت بذل از طرف او قبول کند. توضیح: این بند بیانگر این مطلب است که زن در صورت تحقق هر یک از شرایط زیر، از ناحیه مرد وکیل است خودش شخصا یا با انتخاب فرد دیگری به عنوان وکیل به دادگاه مراجعه کند و پس از اثبات ادعا درخواست طلاق نماید. این موارد شامل:

۱- استنکاف شوهر از دادن نفقه زن (عدم پرداخت هزینه زندگی و خرجی همسر) به مدت شش ماه به هر عنوان و عدم امکان الزام او به تادیه نفقه و همچنین در موردی که اجبار شوهر هم ممکن نباشد.

۲- سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید. توضیح: بد رفتاری غیر قابل تحمل مرد با زن و فرزندان.

۳- ابتلا زوج به امراض صعب العلاج به نحوی که دوام زناشویی برای زوجه مخاطره‌آمیز باشد. توضیح: بیماری خطرناک غیر قابل درمان مرد در حدی که سلامت زن را به خطر بیندازد.

۴- جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعا ممکن نباشد. توضیح: دیوانه بودن مرد در زمانی که امکان فسخ نباشد.

۵- عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد. توضیح: اشتغال مرد به کاری که به حیثیت و آبروی زن و مصالح خانوادگی او لطمه می‌زند.

۶- محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی در اثر عجز از پرداخت منجر به پنج سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعا منتهی به پنج سال بازداشت یا بیشتر شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد. توضیح: محکومیت به حبس از پنج سال به بالا (در زندان به‌سر بردن مرد به عنوان محکومیت در حال اجرا از پنج سال به بالا )

۷- ابتلا زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خللی وارد آورد و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد.

توضیح: اعتیادی که به اساس زندگی خانوادگی ضرر بزند مانند اعتیادی که منجر به بیکاری مرد، فروش اثاثیه منزل و وارد نمودن ضرر به سلامت جسمی و روحی زن و فرزند گردد.

۸- زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند. تشخیص ترک زندگی خانوادگی (تشخیص عذر موجه با دادگاه است) یا اینکه زوج شش ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت نماید. توضیح: ترک بدون علت خانواده یا غیبت یکسره ۶ ماهه بدون دلیل موجه.

۹- محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب به جرم و اجرای هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیر بر اثر ارتکاب به جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زن باشد. تشخیص اینکه مجازات مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی است با توجه به وضع و موقعیت زن و عرف و موازین دیگر با دادگاه است. توضیح: اجرای هر نوع مجازاتی که آبرو و موقعیت زن را به خطر اندازد. از جمله مواردی که زن می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند، محکومیت قطعی زوج بر اثر ارتکاب به جرم و اجرای هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب به جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زن باشد.

۱۰- در صورتیکه پس از گذشت پنج سال زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن(بچه‌دار نشدن مرد) و یا عوارض جسمی دیگر صاحب فرزند نشود.

۱۱- در صورتیکه زوج مفقود الاثر (غیبت طولانی شوهر) شود و ظرف ۶ ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.

۱۲- زوج همسر دائمی دیگری بدون رضایت زوجه (ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر) اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت نکند.‏


*شروط ضمن تنظیم سند ازدواج در محضر اسناد رسمی در بند الف شرط انتقال تا نصف دارایی در نظر گرفته شده، که با هدف حمایت از زن مطلقه درج شده است. البته این بند یک نهاد قراردادی است که بر اساس توافق طرفین ایجاد می‌شود. چنانچه شوهر از قبول آن امتناع کند، حقی برای زن بوجود نمی‌آید. لیکن اگر مرد ذیل آنرا امضاء کند، می‌پذیرد که در صورتیکه زن خواهان طلاق نباشد و تقاضای طلاق نیز ناشی از تخلف زن از وظایف زناشویی نباشد، تا نصف دارایی موجود خود را که در دوره ازدواج بدست آورده، بلا عوض به زن انتقال دهد. اما در بند ب شرایط قانونی دوازده گانه ذیل گنجانده شده، که این امکان را به زن می‌دهد در مواردی بوکالت از جانب مرد خود را مطلقه کند.
ماده ۱۱۰۵ قانون مدنی به تعریف انواع تمکین پرداخته است و زن را موظف به اطاعت از شوهر چه در امور جاریه زندگی و چه در مسائل زناشویی نموده است و در مقابل این تمکین، وی را مستحق دریافت نفقه دانسته است عدم تمکین زن به هر صورتی که باشد، باعث می شود حکم زن ناشزه به وی اطلاق شود. در واقع زن ناسازگاری که بدون داشتن هیچ عذر و بهانه ای از شوهرش تمکین نکند، ناشزه است و بنابراین ازنفقه محروم می شود.
واژه ی تمکین به چه معناست؟

تمکین در حقوق و فقه به معنای اطاعت و پیروی از شوهر در امور زندگی و  بوده که به معنای خاص تر در مورد رفع نیازهای جنسی شوهر بدون عذر شرعی می باشد .

در صورتی که زن بدون عذر شرعی از همسر خویش در رفع نیازهای جنسی تمکین نکند ، حق پرداخت نفقه است از سوی مرد برای زن از بین می رود و مسئله نشوز رخ داده است و زن ناشزه نامیده می شود
در صورت بیمار بودن زن که پزشک نزدیکی را منع کرده باشد و قرار داشتن زن در عادت ماهانه ، زناجازه عدم تمکین خاص را دارد .

مطابق بر ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی اگر حق تعیین منزل به زن داده شده ، زن می تواند از زندگی کردن در منزل مرد خودداری کند و مرد باید در منزل مورد تایید زن، زندگی کند ولی زن موظف به پیروی و اطاعت از همسر خود در وظایف زوجیت خویش می باشد .

چنانچه مرد منزل مستقل و مناسبی با شان زن تهیه نکرده باشد ، زن می تواند از رفتن به منزل شوهر خودداری نماید .

بر اساس ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی اگر زندگی در منزلی با شوهر خوف ، ضرر بدنی ، مالی و یا شرافتی برای زن داشته باشد، زن می تواند منزل را ترک کند و تا زمانی که همسر او منزل مستقل و مناسبی تهیه نکرده است می تواند از بازگشت خودداری نماید و در این صورت نفقه زنبر عهده مرد می باشد .

بر اساس ماده ۱۱۲۷ قانون مدنی ، چنانچه بعد از جاری شدن صیغه عقد، مرد مبتلا به بیماری مقاربتی گردد و نزدیکی کردن با وی موجب سرایت بیماری به زن می شود، زن می تواند از نزدیکی با چنین مردی خودداری کرده، در حالی که حق پرداخت نفقه وی محفوظ خواهد بود .

جهت انجام واجبات دینی مانند حج رفتن یا حمام رفتن برای ادای نماز واجب ، زن می تواند اجازه بیرون رفتن بگیرد و اگر مرد نپذیرفت ، زن می تواند خارج شود در حالی که حق پرداخت نفقه او ساقط نخواهد شد .

خروج از منزل جهت درمانی که ضرورت دارد ، اگر مرد اجازه ندهد ، عدم تمکین زن مجاز است و زن می تواند خارج شده و نفقه او نیز بر عهده مرد خواهد بود.

جواب سوالات خود را پیدا نکردید؟

اطلاعات و سوالات خود را در فرم زیر پر کرده تا مشاوران من و وکیل در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ بدهند.

آدرس دفتر مرکزی:

اصفهان ، خیابان نیکبخت غربی ،ساختمان ماکان 5 ، واحد 2

برای کمک تماس بگیرید:

031-3301

صندوق پست الکترونیک :

info@manovakil.ir

نگران مسائل حقوقیت نباش!!!

با مشاوره ی تلفنی و یا حضوری، در سریعترین زمان ممکن مسائل حقوقی خود را رفع نمایید.

فقط با شماره گیری

031-3301

X